Cykling på the Gold Coast

 

Sidan underhålls av Lars Kumlin senast uppdaterad 24 dec 2007

Sedan några år tillbaka  har jag haft möjlighet att besöka the Gold Coast, straxt söder om Brisbane, vid några tillfällen. Staden är huvudsakligen ett turistparadis med mängder av lägenheter men där finns även universitet, Griffith och Bond. Även om turismen huvudsakligen är fokuserad på bad och surfing så finns det många goda cykelmöjligheter, vilket märks på alla cyklister i färgglada dräkter som glider runt på vägarna eller sitter på kaféerna för en välförtjänt paus.
Trots de många bilarna finns det många fina cykelvägar. Den tur som beskrivs här är totalt 72 km, 36 i vardera riktningen. Beroende på var man kliver på kan den delas upp i en nordlig och en sydlig etapp. Om man som jag startar vid Nobby Beach får man en nordlig etapp på 30 km och en sydlig på 42 km. Och en sak till. Tänk på vänstertrafiken.

God tur.

För att förenkla karttittandet har jag delat upp trippen i ett antal delar.

  Norra turen: Nobby Beach - The Spit
North 1 Nobby Beach - Mermaid Beach - Broadbeach
North 2 Broadbeach - Surfers Paradise - Main Beach
North 3 Main Beach - The Spit
  Södra turen: Nobby Beach - Tweed Head
South 1 Nobby Beach - Miami - Burleigh - Palm Beach
South 2 Palm Beach - Currumbin
South 3 Currumbin - Tweed Heads
Biking Gold Coast

Staying as a biker in the Gold Coast is a very exciting experience. I spend my days between The Spit in the north and Currumbin Tweed Heads in the south. There is a lot to see, so I have made some pages for parts of the tour. Above you can choose what you like. Have a nice trip.